Långa, komplicerade meningar och annat i julklapp

24 Dec, 2011

Eftersom julen handlar om inte bara konsumtion och Jesu födelse, inte ens om vad det nu var för hednisk högtid man firade innan Di Kristne kom och snodde åt sig den som moderater, utan dessutom nostalgi, så ger jag Er det i julklapp: ett stycke, två stycken, livemusik från fordom, när jag sjöng på Bomullsklubben, Södra bar i Stockholm. Det var 2010 och månaden var mars, och det var första gången jag sjöng med jazzmusiker och första gången jag på allvar hängde med Conny och Pontus. Det var, som en mätt och halvnaken på fyllan i en TV alldeles för nära Dig brukar säga, en magisk kväll. Den innehöll till och med några Old Friends-sekvenser, som om Ni vet något om gamla Bear Quartet-singlar säkert kan dechiffrera. Men jag går inte in på det nu. Nu spisar Vi två gamla örhängen på förtan medan vi stjälper i oss första litern julkaffe för att orka igenom den här julen lika fint som de tidigare, när Vi var yngre.

God jul Gals & Pals

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

Live 1/3 2010 Bomullsklubben, Södra bar, Stockholm.

Piano (kapellmästare): Fredrik Hermansson
Bas: Martin Höper
Trummor: Moussa Fadera

Inspelning: Joel Modin

777 kommentarer